Robuuste ventielen voor zwaar werk

In Pneumatiek by André BeenLeave a Comment


 Robuuste ventielen voor zwaar werk

Ventielenserie VUVS van Festo is niet voor een kleintje vervaard. Deze robuuste ventielen zijn geschikt voor werk in zware omstandigheden. Bovendien zijn ze snel op te bouwen en aan te sluiten. Extra praktisch is bovendien dat ze (voor standaardoplossingen) snel en makkelijk te bestellen zijn via een ‘quick order sheet’

Stand-alone of eiland De ventielen worden ingezet in bij voorbeeld een centrale persluchtvoeding of bij centrale voeding en ontluchting. Ze kunnen gebruikt worden als stand-alone ventiel voor de bediening van een enkele luchtcilinder in eenvoudige applicaties. Opbouw tot compleet ventieleiland om diverse cilinders in een machine aan te sturen is ook mogelijk. Dan zijn er maximaal 16 ventielposities bereikbaar. Daarvoor zijn ook sub-bases, koppelingen, geluidsdempers en kabels beschikbaar.

 

Elektrisch of pneumatisch De VUVS-ventielen zijn leverbaar in drie bouwgrootten: 20, 25 en 30. Deze laten respectievelijk 700, 1300 en 2000 liter lucht per minuut door. Behalve elektrische bediende uitvoeringen, is ook een pneumatisch bediende uitvoering (VUWS) beschikbaar. De ventielen kunnen besteld worden als losse ventielen of als geassembleerd product, met koppelingen, dempers en kabels. De standaardoplossingen liggen op voorraad en zijn snel te bestellen met Festo’s snel bestelformulier: https://www.festo.com/net/SupportPortal/Files/427030/VUVS-S-Series_QOS_en.pdf

Meer info: www.indi.nl

André Been

Na het afronden van de opleiding MTS Werktuigbouwkunde is André begonnen bij Kramp. André heeft in de loop der jaren op verschillende afdelingen gewerkt waaronder het magazijn, de afdeling logistiek en de verkoopafdeling.

Gezien zijn technische achtergrond is André zich gaan specialiseren in Pneumatiek en inmiddels is hij al 10 jaar werkzaam als Productspecialist Pneumatiek. Sinds 2012 zet André zich in voor INDI, hier heeft hij zich gespecialiseerd in perslucht-techniek.

Voor al uw vragen rondom pneumatiek, bent u bij André aan het juiste adres.

Leave a Comment