Binnenkort is het dan zover: op 22 juni gaat de eerste editie van de INDI Robot Games van start. Bij dit toernooi voor vechtrobots, ontwerpen, bouwen en bedienen deelnemers op afstand bestuurbare robots. Het doel is simpel: het uitschakelen van de robot van de tegenstander. Wij gaan alvast een aantal deelnemers aan jullie voorstellen. Vandaag teamwork van vierdejaars student en ondernemer Luc Fooy.
Luc Fooy van de jonge onderneming LuFo is een dynamisch baasje. Niet alleen bestiert hij zijn startende bedrijf JerryBars, ook houdt hij zich intensief bezig met het verbeteren van de vechtrobot, die hij grote kansen toedicht op 22 juni. En tussen alle bedrijvigheid door laat hij ook nog zijn technische studie vorderen. Hij is 20 en inmiddels vierdejaars technisch student aan het Koning Willem I College.
De JerryBar, een origineel cadeau
Sinds februari 2018 staat Luc Fooy ingeschreven bij de KvK en is de JerryBar het trotse product. Het is een ideaal cadeauproduct, want de opengeslepen jerrycan met kunstig gemaakte ‘kluisdeur’ is een originele minibar voor de favoriete drankjes van de ontvanger. Naast de in populariteit groeiende JerryBar ontwerpt en construeert Luc kunstzinnige tafelonderstellen, gebouwd van solide staal en een compositie van machineonderdelen.
INDI en superkracht in de robot
De vechtrobot bouwt Luc met een team van 6 studenten op school, die voor de Games uitgenodigd is om deel te nemen aan de spraakmakende technische challenge op 22 juni. Er zitten nogal wat cruciale INDI-onderdelen in, zoals de poelies, de lagers en de aandrijving. Het meest essentiële van de robot is natuurlijk het strijdwapen, en dat is een rij van getande wielen van extra gehard staal. Die heeft een tweeledige functie: het omhoog werpen van de tegenstanders en het zelf toch grondvast blijven. Om het wapen met al die kracht in het wapen nauwkeurig bestuurbaar te maken, is de aandrijving van de wielen onafhankelijk, vergelijkbaar met een tank.
Geluid van een bosmaaier
Vanzelfsprekend is de ‘Jerrinator’ battlebot, zoals de officiële naam luidt, bedoeld om de spectaculaire strijd op 22 juni te winnen. Maar meedoen met een onderscheidende machine is voor Luc en team minstens even belangrijk. Luc: ‘Het is een spectaculaire killer. Alleen al het geluid! Als een bosmaaier, zo brullen die rondgierende getande wielen. Aanvallen is uiteraard de bedoeling, maar heel houden ook. Dan kunnen we nog eens meedoen aan een volgend toernooi!’
Feedback
Ben je ook bij de INDI Robot Games geweest? We horen graag wat je ervan vond! Heb je één minuut om onze vragenlijst in te vullen? Alvast bedankt!
Naar de vragenlijst